Tutkijat tunnistavat koronaviruksen kannan

Tutkijat tunnistavat Kyproksella koronaviruksen kannan – Deltacron – joka yhdistää Deltan ja Omicronin

Kyproksen tutkijat ovat löytäneet 25 tapausta koronaviruskannasta, jossa heidän mukaansa yhdistetään delta- ja omikronimuunnelmien elementtejä, ja se on nimetty ” deltakroniksi “, ja suuri osa variantista löytyy potilailta, jotka ovat sairaalahoidossa Covid-19 :n vuoksi.

Ihmisiä Larnakan kansainvälisellä lentokentällä Kyproksella (kuva: CHRISTINA ASSI / AFP Getty Imagesin kautta)

TÄRKEIMMÄT FAKTAT

  • Löydön teki Kyproksen yliopiston biologisten tieteiden professori Leondios Kostrikis, Biotekniikan ja molekyylivirologian laboratorion johtaja ja hänen tiiminsä, Bloomberg raportoi .
  • Bloombergin mukaan uudella kannalla on “omikronin kaltaisia ​​geneettisiä allekirjoituksia deltagenomeissa”
  • Deltacron-tapauksia löydettiin 25 Kyproksella otetusta näytteestä , joista 11 oli Covid-sairaalapotilailta ja 14 suurelta yleisöltä  paikallisen englantilaisen päivän Cyprus Mail mukaan  .

Analyysin mukaan deltakronia löytyy useammin Covid-19-sairaalaan joutuneilta potilailta kuin niiltä Covid-19 -potilailta, jotka eivät ole sairaalahoidossa, Kostrikis sanoi.

On “aivan mahdollista”, että uutta kantaa ei ole löydetty muualta, ja tapausten sekvenssit on lähetetty GISAIDiin , saksalaiseen kansainväliseen koronaviruksen kehitystä seuraamaan tietokantaan,  Cyprus Mail  raportoi.

Australian viimeinen nolla-CovidHoldout peruuttaa rajan avaamissuunnitelmat Omicronin kasvaessa eri puolilla maata

AVAINTAUSTAA

Joulukuussa 2021 Modernan ylilääkäri Paul Burton kertoi Yhdistyneen kuningaskunnan alahuoneelle, että delta- ja omikronien rinnakkaiselo lisäsi uuden muunnelman mahdollisuuksia, koska ne käyvät kauppaa geeneillä, Daily Mail raportoi. Tällainen rekombinaatio on yleistä koronaviruksissa New York Timesin mukaan  Useat tutkimukset ovat ehdottaneet, että rekombinaatio voisi saada viruksen muuttumaan “vaarallisilla tavoilla”, mutta se voisi auttaa tutkijoita kehittämään lääkkeitä viruksen hoitoon .

Jätä kommentti